Over

In deze blog verhaal ik over mijn onderzoek naar de geschiedenis van Stavoren. Vanaf de jaren ’60 heeft een aantal archeologische onderzoeken plaats gevonden in deze Friese stad. Helaas zijn deze onderzoeken tot nu toe niet of weinig gepubliceerd. Als student archeologie aan de Universiteit van Amsterdam probeer ik al het archeologisch onderzoek in Stavoren in kaart te brengen en deels te interpreteren.

Mijn focus ligt op het onderzoek in de Stadsfenne, in het zuiden van de stad. Deze opgraving werd uitgevoerd door de ROB (tegenwoordig Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed) in de jaren 1963 – 1964.

Op deze weblog zal ik fragmenten uit mijn onderzoek delen. De berichten op deze weblog kunnen gaan over historische kaarten, persoonlijke ervaringen tijdens het onderzoek, interessante archeologische vondsten, legendes en verhalen, archeologische opgravingen enzovoort.

Heb je een vraag of wil je iets opmerken? Reageer dan op een van de berichten in de blog of stuur me een bericht via het onderstaande formulier.

Geert Overmars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s